Az általunk kínált fajták
Minden fajtából elérhető "kis hibás" kategória,
egységesen 550 Ft/kg áron
1. Fehér héjú és fehér húsú
/Bonita/ fajtánk kellemes ízvilágú, sokféle elkészítési módra alkalmas típus. Sütve és főzve is kitűnő választás. El lehet készíteni a burgonyához hasonló módokon - olajban kisütve, kirántva, rakott egytálételnek, baconbe csavarva vagy fokhagymás zöldfűszeres pürének...stb. Csak a fantázia szab határt.
Ár:680 Ft/kg
2.Barna héjú, fehér húsú
2.Barna héjú, fehér húsú
/Boribon/
Az egyik legtovább tárolható fajta (akár 12 hónapig is eláll).
Sima héjú, szabályos gumójú, így könnyen pucolható. Sütés
során enyhe gesztenyére emlékeztető illatáról lehet felismerni.
Sütési-főzési ideje hosszabb, mint a fehér héjú fajtájé.
Hosszabb
tárolás után a legédesebb fehér húsú fajta, levesbetétként
az újrépát is helyettesíti télen.
Ár: 680Ft/kg
3.Lila héjú, fehér húsú
Az
Emmur fajta a különleges ízeket kedvelők kedvenc
típusa. Sütéskor enyhe mogyoró aroma jellemzi. Különleges édes,
és picit fűszeres íze miatt inkább párolva és tepsiben sütve
érvényesül.
Héjában
sütve a legfinomabb, egészen karamellizálódásig kell sütni a
tökéletes ízért.
Egészséges
alternatívája a chipseknek is, vékonyra szeletelve, pici
kukoricalisztbe forgatva és azután kisütve.
Ár: 680Ft/kg
4. Hagyományos sárga héjú, sárga húsú
/Beauregard /. Íze leginkább a sütőtökre hasonlít, Sütve és főzve is felhasználható fajta.
Intenzív szín és íz jellemzi. A hagyományos ízek kedvelőinek ajánljuk.
Béta karotinban, A-vitaminban gazdag zöldségkülönlegesség.
Intenzív szín és íz jellemzi. A hagyományos ízek kedvelőinek ajánljuk.
Béta karotinban, A-vitaminban gazdag zöldségkülönlegesség.
Ár: 790Ft/kg
5. Rózsaszín héjú, sárga húsú (Új fajta)
/"Kismalac"/ Egy igazán jól pucolható, nagyon édes és ízletes új fajtánk, Ásotthalomról származik.Ahol a helyiek a kismalac nevet ragasztották rá, mert halvány rózsaszín sima héja és dundi alakja egy malackára emlékezteti az embert. Puha állagú és a Beauregardnál édesebb sütőtök ízű fajta.
Elsősorban krémlevesnek, pürének vagy héjában sütéshez alkalmas.
Ár: 680Ft/kg
A fenti 5 fajtából rendelhető
II.osztályú gumó is, egységesen 550Ft/kg áron!!!
5. Sötét lila héjú és lila húsú
Szép színét a magas antioxidáns tartalma adja, emiatt rendkívül egészséges is. Remek lila színű pürét készíthetünk belőle például húsok mellé, vagy igazán különleges krémek,torták és sütemények alkothatóak belőle. Tészta készítésénél használjunk hozzá rizslisztet, hogy ne ragadjon. Vigyázat elszínezheti az edényeket!!!
Ár:1600Ft/kg






Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése